Reklamation och retur

Du som är privatperson har 14 dagars ångerrätt/bytesrätt när du handlar online. Det innebär att du kan skicka tillbaka oanvända, oskadade varor med obruten förpackning/försegling/teknisk plombering inom 14 dagar från att du mottagit ditt paket.

Om varan är trasig när du öppnar paketet eller om det blir fel på varan har du, som är privatperson, reklamationsrätt mot fabrikationsfel i totalt 3 år från du mottog paketet. Reklamation måste dock göras inom skälig tid och senast 2 månader efter att du upptäckte felet. Om det finns garanti som är längre än 3 år kan du reklamera inom garantiperioden.

Företag bör undersöka varan i samband med mottagandet och reklamera eventuella fel inom skälig tid. Fel som uppstår därefter kan reklameras inom garantiperioden. I annat fall hänvisar vi till respektive tillverkare eller serviceställe. Garantitiden 1 år.

Privatperson, som utnyttjar sin ångerrätt, betalar själv fraktkostnaden för den returnerade varan. Så fort vi mottagit varan återbetalar vi dig det belopp du betalt för varan.

Vid reklamation av varan skickar vi dig en returetikett efter överenskommelse så att du kan skicka tillbaka varan till oss.
Om reklamationen godkänns av oss så reparerar vi varan eller skickar dig en ny. Om vi inte kan göra detta inom skälig tid återbetalar vi dig det belopp du betalt för varan + eventuell frakt för denna.

Om vi skickat dig en ny vara med returetikett / returkuvert till den felaktiga varan, skall denna returneras inom 10 dagar efter mottagandet.
Därefter faktureras den nya varan samt frakten. 

Returer och reklamationer skall alltid anmälas till oss via fliken "Kundtjänst" eller med e-post till kundtjanst@teamalutorp.se

För varor som köpts i vår fyndhörna eller som specialbeställts, gäller ej returrätt.

Instruktioner:

 • Gör retur/reklamationsanmälan till oss enligt ovan.
 • Vi kommer att kontakta dig per e-post så fort din begäran har mottagits och kontrollerats.
 • Vid reklamationsärenden skickar vi dig en returetikett.
 • Vid returer skickar du själv dina varor till:
  Team Alutorp
  Alutorp Frestensfällevägen 64
  26996 Båstad
 • Glöm ej att bifoga information om ditt namn samt ordernummer.
 • Vid retur MÅSTE alla produkter returneras i originalförpackningar komplett med samtliga tillbehör.
  Tänk på att alltid skicka produkten i ytteremballage för att inte skada originalförpackningen.
  Förpacka godset väl för att undvika skador.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.